Dečija stomatologija – održavanje zdravih zuba

  • Blog
  • Dečija stomatologija – održavanje zdravih zuba

Dečija stomatologija – održavanje zdravih zuba

Kada i koliko često moje dete treba da pere zube?
Teško je naterati dete da opere zube - toliko je važnijih i zanimljivijih stvari za njih da rade ... ili barem tako misle. Međutim, znate koliko je važno da redovno dobro peru zube. Jedno od pitanja koje roditelji pitaju veoma često je koliko često treba da njihova deca peru zube i koriste zubni konac, pa evo šta preporučujemo.

Kada bi trebalo da počnu da peru zube?
Zube treba prati čim počnu da niču i što ranije usvoje naviku pranja, to ćete ih ranije moći naviknuti na rutinu čišćenja zuba. Upotrebite pastu veličine zrna graška i krenite od meke četkice za zube posebno dizajnirane za decu.

Koliko često Vaša deca treba da peru zube?
Dečije zube treba prati dva puta dnevno, jednom ujutru i jednom uveče pre spavanja. Treba prati najmanje dva minuta, fokusirajući se na sve površine, a posebno na zadnje zube. Razlog tome je što je to posebno podlo područje u kojem se mogu razviti šupljine. Dobra je ideja detetovu četkicu za zube zameniti otprilike na svaka četiri meseca, pa čak i pre ako se pokaže da je istrošena pre toga.

Šta je sa zubnim koncem?
Zubni konac Vaše dete može koristiti jednom dnevno, po mogućnosti uveče pre spavanja. Neke četkice imaju dvostruke ili međuzubne dlake koje se uvlače između zuba i pomažu u čišćenju svih površina zuba.

Ako pripazite na rutinu pranja zuba Vaše dece i uverite se da se ona održava redovno, deca će razviti zdrave navike koje će trajati ceo život. I budite uvereni, uvek smo tu da saslušamo Vaše brige ili upite u vezi sa zdravljem zuba Vašeg deteta!

Stomatološka ordinacija Beograd


Dečija stomatologija – održavanje zdravih zuba