Poštovani, imajući u vidu novonastalu situaciju i uvedeno vanredno stanje, poštujući mere donete od strane Vlade Republike Srbije, radno vreme ordinacije je promenjeno. Za više informacija kontaktirajte nas.

Ortopedija vilice

Ortopedija vilice

Ortopedija vilice

Izmenjen položaj zuba i nepravilan zagrižaj samo su neki od problema sa kojima se suočavaju deca i odrasli kojima je neophodna korekcija zuba pomoću ortondotnskog tretmana. Pored estetskih nedostataka, anomalije zuba i vilica česti su uzročnici nastanka karijesa, paradontalnih oboljenja i poteškoća sa ishranom i govorom.

Nakon stomatološkog pregleda najpreciznije ćemo utvrditi koja vrsta zubne proteze odgovara pacijentu, imajući u vidu njegov uzrast, zdravstveno stanje i estetske potrebe.

U većini slučajeva tretman traje od 1 do 3 godine, u zavisnosti od starosti, brzine rasta vilica ili ozbiljnosti anomalije, a rani tretmani ispravljanja zuba i vilica traju znatno kraće – najduže do 6 meseci.

Za uspešno izlečenje najvažnije je pratiti uputstva stomatologa, održavati oralnu higijenu, pravilno se hraniti i dolaziti redovno na kontrolne preglede.