Šta sve treba da znate o izbeljivanju zuba

  • Blog
  • Šta sve treba da znate o izbeljivanju zuba
Šta sve treba da znate o izbeljivanju zuba

Šta sve treba da znate o izbeljivanju zuba

Ako ste se odlučili za izbeljivanje zuba, ono što bi trebalo da znate jeste da pre samog izbeljivanja je potrebno da su Vam svi zubi zdravi. Stoga je neophodno obaviti preglede i snimanja, dijagnostikovati zube, ukloniti karijes i popraviti sve kvarove koje imate. Tek kada izlečite sve zube može se početi sa procesom izbeljivanja. U suprotnom proces izbeljivanja može da pogorša postojeće stanje.

Proces izbeljivanja zuba se u nekim situacijama ne završava jednim dolaskom kod stomatologa , dok sa druge strane postoje i jednostavnije i brže metode kao kod nas u ordinaciji. Takođe postoji i kućno beljenje zuba zavisno od toga sta Vam više odgovara šta više volite. Koliko ćete puta posetiti stomatologa zavisi od toga kakav proces ste izabrali.

U našoj ordinaciji Vam nudimo jednostavnu metodu beljenja zuba, pomoću specijalnog gela, koja traje oko 60 minuta. Postupak se odvija tako što se na zube nanosi gel tri puta u trajanju po 15 minuta. Nakon kompletnog tretmana Vaši zubi će biti belji za 2-3 nijanse.

Osim tretmana u ordinaciji, praktikujemo i kućnu varijantu beljenja zuba. U ovoj metodi učestvuje sam pacijent, uz prethodnu obuku našeg stomatologa.

Postupak podrazumeva izradu treja (mekog kalupa) na osnovu anatomskog otiska, donje i gornje vilice, koji uzimamo od pacijenta. Zajedno sa kalupom pacijent dobija gel za beljenje. U trej se aplikuje gel, postavi se na zube i nosi tokom noći. Proces izbeljivanja zuba traje od 7 do 10 dana.


Stomatološka ordinacija Beograd


Važna napomena: Sadržaj na ovoj web stranici je informativnog karaktera, svakako je potrebno konsultovati Stomatologa za svaku vrstu higijene i održavanja zuba.