Izbeljivanje zuba da ili ne

  • Blog
  • Izbeljivanje zuba da ili ne
Izbeljivanje zuba da ili ne

Izbeljivanje zuba da ili ne

Da li je beljenje zuba sigurno? Mnogi od nas žele da su nam osmesi malo belji, ali da li je to nešto zbog čega vredi rizikovati zdravlje?

Dobra vest je da su metode beljenja zuba u poslednjih nekoliko decenija prešle veliki put i obično se smatraju sigurnim za većinu ljudi. Međutim, još uvek postoje neki važni faktori koje morate uzeti u obzir dok odlučujete da li ćete započeti lečenje kod kuće ili u stomatološkoj ordinaciji.

Samo pogledajte oko sebe i videćete da su umrljani zubi svuda. Nekoliko faktora našeg modernog načina života aktivno deluje protiv naše sposobnosti da održavamo bele zube.

Evo nekoliko uobičajenih svakodnevnih navika koje mogu zamrljati zube:

- Pijenje kafe, čaja ili drugih tamnih tečnosti koje mogu ostaviti mrlje.
- Pušenje cigareta ili upotreba drugih duvanskih proizvoda koji sadrže katran.
- Ako ne perete zube dovoljno često ili ne četkate dovoljno temeljno kada to radite.
- Trauma ili povreda zuba.
- Bojenje se može javiti i od zubne fluoroze, kao i od uzimanja tetraciklinskih antibiotika u mladosti.

Bez obzira na to zašto su Vaši zubi zamrljani, u jednom trenutku ćete se verovatno zapitati da li da se pozabavite izbeljivanjem zuba kako biste ulepšali osmeh.

Dakle, odluka zaista počiva na Vašim ličnim željama i načinu na koji se osećate prema svom osmehu. Ne možemo doneti ovu odluku umesto Vas, ali možemo Vas uveriti da su profesionalne metode beljenja zuba sigurne ako to odlučite.

Kada odlučite da nastavite sa izbeljivanjem zuba, sledeći korak je odlučiti da li ćete posetiti stomatološku ordinaciju ili isprobati rešenje kod kuće. Glavna razlika između ovih opcija je količina upotrebljenog sredstva za izbeljivanje.

Kao što možete pretpostaviti, profesionalno obučeni stomatolozi mogu da koriste veće koncentracije peroksida za tretmane beljenja u odnosu na ono što je dostupno kod kuće. Međutim, sa većom dozom dolazi i stručnost obučenog osoblja, tako da možete biti mirni, znajući da se tretman pravilno primenjuje.

Ako se odlučite za beljenje kod kuće, na tržištu postoji nekoliko različitih proizvoda. Svaki ima svoje zahteve o tome koliko često treba da nanosite belilo i koliko dugo treba da ostane na zubima.

Bez obzira koji proizvod odabrali, vodite računa da vrlo pažljivo sledite uputstva na pakovanju. Ovo će osigurati da budete sigurni dok ćete na najbolji način iskoristiti proizvod za beljenje kod kuće.

Naš stomatološki tim može Vam pomoći da odlučite da li je izbeljivanje zuba pravo za Vas i koji pristup bi možda najbolje uspeo da dobijete osmeh koji tražite. Kontaktirajte nas da biste saznali više o našim uslugama i zakazali konsultacije o svim pitanjima ili nedoumicama.


Stomatološka ordinacija Beograd


Važna napomena: Sadržaj na ovoj web stranici je informativnog karaktera, svakako je potrebno konsultovati Stomatologa za svaku vrstu higijene i održavanja zuba.