Ispravljanje zuba pomoću providnih folija

  • Blog
  • Ispravljanje zuba pomoću providnih folija
Ispravljanje zuba pomoću providnih folija

Ispravljanje zuba pomoću providnih folija

Ova metoda korekcije zuba razvijena je u posebnom softveru koji omogućava simulaciju budućih pokreta zuba, kao i ukupan broj filmova koji će se koristiti za njihovo pomeranje. Filmovi su prozirni i prelaze površinu postojećih zuba. Prednosti ove metode su u tome što uvek možete ukloniti foliju i obnoviti je, što nije slučaj sa fiksnim ortodontskim aparatima sa bravicama.

Komplet folija koristi se za korekciju zuba i moguće je dobiti ceo komplet terapije nakon samo jedne posete zubaru. Sastoji se od skupa folija koje se menjaju približno na 15-20 dana.

Stalnim svakodnevnim nošenjem folije, kontinuirani pritisak na zube dovodi do kretanja zuba. Broj filmova zavisi od težine nepravilnog položaja, broja zuba koji će biti uključeni u terapiju i načina pomeranja tih zuba tokom terapije. Ova metoda je vrlo efikasna i u osnovi nije invazivna za pacijenta. Folije su vrlo udobne za nošenje i ne uzrokuju promenu u govoru. Prednost je što se mogu ukloniti iz usta, pa su izvrsni za održavanje higijene zuba. Sa estetske strane to je najudobnije rešenje za korekciju zuba.

Potražnja za folijama za ispavljanje zuba je u porastu, posebno kod odraslih pacijenata koji ne žele da koriste fiksni ortodontski uređaj sa bravicama. Sama činjenica da je ispravljanje zuba folijama estetski prihvatljiv, visoko efikasan i neinvazivan tretman, pomaže pacijentima da se odluče sve više i više.


Stomatološka ordinacija Beograd


Važna napomena: Sadržaj na ovoj web stranici je informativnog karaktera, svakako je potrebno konsultovati Stomatologa za svaku vrstu higijene i održavanja zuba.