Električna ili klasična četkica: Koju izabrati?

  • Blog
  • Električna ili klasična četkica: Koju izabrati?
Električna ili klasična četkica: Koju izabrati?

Električna ili klasična četkica: Koju izabrati?

Zdravi i lepi zubi, postali su jedan od sinonima lepote, a da bismo ih sačuvali, nephodno je njihovo redovno održavanje. Ovde se pre svega misli na pranje zuba svakoga dana (minimalno ujutru i uveče), kako bi smo skinuli sve one nečistoće koje se tokom dana pojave na njima i sprečili nastanak karijesa.

Bez obzira o kojoj od ove dve četkice da se radi, osnovno pravilo je da ima što više vlakana koja ne bi trebalo biti pretvrda.

Klasična četkica za zube

Postoji mnogo vrsta klasičnih četkica, različitih stilova, vlakana, oblika glave i boja. Za osetljive zube postoji mnogo vrsta mekših, “sensitive” četkica, dok se za manje dostupna mesta u usnoj šupljini preporučuje četkica sa manjom glavom.

Električna četkica za zube

Električna četkica ima manju glavu i sa njom lakše se lakše može doći do mesta koja su teško dostupna, ali svakako treba obrati pažnju da svaki zub pažljivo očetkate i da ništa ne preskočite. Ona je posebno zabavna za decu, a preporučuje se i ljudima koji nose fiksne aparate, jer temeljnije čiste od običnih četkica i sprečavaju nastanak belih mrlja na zubima nakon skidanja aparatića.


Stomatološka ordinacija Beograd


Važna napomena: Sadržaj na ovoj web stranici je informativnog karaktera, svakako je potrebno konsultovati Stomatologa za svaku vrstu higijene i održavanja zuba.